TUI-jev kruzer "Marella Disco­very 2" pridružio se u Zadru na vezu svojem sestrinskom brodu "Marella Dream". Brod će na vezu u putničkoj luci Gaženica ostati do sredine ožujka 2021. godine.

Riječ je o cruiseru dužine 264m i 69.472 GT koji u normalnim okolnostima može prihvatiti 1.828 putnika i 713 članova posade. S obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 kao i trenutna ograničenja u pogledu dolaska brodova s putnicima, Marella Discovery 2 je u Gaženicu stigao bez putnika.

Do proljeća 2019. godine Marella Discovery 2 plovio je pod imenom Legend of the Seas u floti brodske kompanije Royal Caribbean Cruise Line. Brod je izgrađen 1995. u Francuskoj, a nakon 19 godina prodan je Thomson Cruisesu, koji od prošle godine posluje pod imenom Marella Cruises. Marella Discovery 2 dolazi u mirovanje (lay-up) te će u Zadru čekati početak komercijalne plovidbe zajedno s cruiserom iste kompanije Marella Dream, koji u Gaženici boravi još od početka srpnja, izvijestili su iz Lučke uprave Zadar.


View on YouTube

- U godini u kojoj se suočavamo s izazovima uslijed COVID-19 krize, izuzetno je važno da brodarske kompanije biraju Zadar za mirovanje svojih brodova. Odličan položaj i prometna povezanost, infrastrukturna izvrsnost, izvrsna opremljenost Luke Gaženica kao i dostupnost svih potrebnih usluga za brodove u mirovanju zaslužuju povjerenje brodarskih kompanija i u tome postoji razvoj poslovnog potencijala luke, poručuju iz LUZ-a.

Dubrovački dnevnik ranije je objavio kako je brod u Gružu trebao ostati do iduće godine, ali je očito Zadar prevagnuo zbog lakše smjene posade. Marella je u gruškoj luci ostala dva mjeseca, u Luku Dubrovnik je uplovila 1. srpnja te je trebala ostati devet mjeseci.