Nova školska godina za učenike Katoličke osnovne škole Ivo Mašina u Zadru počela je u ponedjeljak 7. rujna prijemom učenika u pratnji roditelja iz tri razreda u dvorištu te škole koja djeluje u prostoru Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. Učenike prvog razreda došao je pozdraviti zadarski nadbiskup Želimir Puljić te je ujedno blagoslovio sve učenike, roditelje i djelatnike te škole.

- Drago mi je da ste odabrali ovu školu. Želimo da početak školske godine započne molitvom. Važan je početak, ali s Božjim blagoslovom. Uz prevenciju, važna nam je i higijena duše, zato započinjemo s molitvom. S molitvom ćemo pratiti školsku godinu. Ako usvojimo mjere predostrožnosti, red, rad i molitvu, svi ćemo s odličnim završiti ovu školsku godinu. Neka vam bude sretno i blagoslovljeno, poželio je nadbiskup učenicima i roditeljima, potaknuvši ih da budu povjerljivi prema učiteljicama u odgoju i obrazovanju djece. Učiteljima je zahvalio za srdačni prijem i brigu o učenicima.

Škola Ivo Mašina 2018. g. počela je s radom sa svega devet učenika, a sada je u trećoj godini pohađa 61 učenik, u tri razreda. Prvi razred upisalo je 24 učenika, drugi razred pohađa 20 učenika, a 3. razred 18 učenika. „Roditelji i sada zovu i mole da ih stavimo na listu, žele djecu prebaciti u našu školu, ako je moguće. Trenutno, nažalost, nismo u mogućnosti otvarati još jedan razred, ali interes roditelja je jako velik. Mole da ih upišemo na listu čekanja, ako netko otkaže pohađanje, da se njihovo dijete može priključiti" , rekao je ravnatelj škole don Roland Jelić.

Nakon dovršetka započete zgrade na Novom Bokanjcu škola će preseliti u puno veći prostor te će moći upisati znatno veći broj djece od sadašnjeg.