Policijski službenici Policijske postaje Benkovac, proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kažnjivih radnji.

U subotu oko 22.30 sati u Benkovcu, policijski službenici su tijekom redovite kontrole prometa zaustavili osobno vozilo osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak, otprije poznat po prometnim i ostalim prekršajima, koji je odbio alkotest i tom prilikom omalovažavao te uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku.

Nakon što je priveden u službene prostorije 35-godišnjak je nastavio vikati i galamiti te je lupao rukama po namještaju kojom prilikom je došlo do oštećenja inventara.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sinoć je 35-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnja prema službenoj osobi (kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina) i Oštećenje tuđe stvari (kazna zatvora do 2 godine), predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Protiv njega se također podnosi Optužni prijedlog zbog  prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnosi na odbijanje alkotesta i testa na droge.