Trgovački sud u Zadru zaprimio je novu pritužbu na provedbu javne dražbe za hotel "Kanjon Zrmanje" u Obrovcu, koji se nakon neuspješna tri kruga bubnja prodavao po početnoj cijeni od svega jednu kunu. Nakon što je jedan od zainteresiranih kupaca izrazio sumnju da je dražba hakirana, javio se i Grad Obrovac koji je također dostavio ponudu za hotelski kompleks na Obali hrvatskog časnika Senada Župana.

- Postupak predaje ponude odnosno certificiranje u sustavu FINE (učitavanje potpisnog modula) u svim našim vježbovnim pristupima trajalo je od 17-20 sekundi. Naša ponuda u iznosu od 540.000 kuna, po evidenciji sustava, zaprimljena je u 23.59.39 da bi nakon svega 10 sekundi bila zaprimljena nova ponuda u iznosu od 570.000,00 kuna. Smatramo da nije bilo moguće u tako kratkom roku (10 sekundi) provesti učitavanje potpisnog modula te da se očito radi o grešci sustava te da je naša zadnje predana ponuda (540.000 kuna) regularna, dok ponuda od 570.000 kuna nije regularna, istaknuo je u podnesku sudu gradonačelnik Ante Župan. 

Kako ponude još nisu javne, tako nije ni poznato tko stoji iza posljednjeg licitiranog iznosa za hotel zatvoren 2017. godine, kada je proglašen stečaj nad tvrtkom "Zrmanja Velebit". Više detalja o slučaju bit će poznato nakon što se Financijska agencija očituje na ove navode. Sutkinja Ana Markač za to im je dala rok od 8 dana.