Općinsko državno odvjetništvo u Zadru izvijestilo je javnost o dovršetku istrage protiv osumnjičenog dilera kokaina. U jučerašnjem priopćenju navode kako su 31. kolovoza podigli optužnicu protiv protiv hrvatskog državljanina (1971.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

- Okrivljeniku se stavlja na teret da je 4. kolovoza 2020. u mjestu Vir, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi preprodajom droge na ilegalnom narko tržištu, u apartmanu kojeg koristi držao jednu PVC vrećicu u kojoj se nalazilo 394,38 grama droge kokain, kao i 5.860,00 eura, 10.950,00 kuna te sto američkih dolara, a taj novac potječe od preprodaje droge kokain, stoji u objavi na stranicama DORH-a u kojoj je, za razliku od prvog izvještaja, otkrivena lokacija apartmana. Zanimljiva je i još jedna razlika u odnosu na prvi izvještaj, koja se odnosi na manju gramažu kokaina (20,62 grama manje).

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.