Smatrajući da se radi o težem kaznenom djelu, informacije o statusu predmeta protiv G.Ž. (42), privedenog u lipnju 2019. godine zbog ubojstva u Maslenici, zatražili smo od Županijskog suda u Zadru.

- Predmet Vašeg upita je u nadležnosti Općinskog suda u Zadru, pa predlažemo upit dostaviti istom, informacija je od v.d. predsjednika suda Marijana Bitange, kojom je potvrđena prekvalifikacija kaznenog djela u niži stupanj.

Podsjetimo, G. Ž. (42) je osumnjičen da je 17. lipnja 2019. godine nedaleko svoje kuće u prsa upucao prijatelja iz djetinjstva, 42-godišnjeg I. B. iz Zagreba. Te noći bio je pijan i nije sporio da je upucao svog prijatelja, ali je izjavio kako je pištolj, kojeg je ilegalno posjedovao, slučajno opalio dok mu ga je pokazivao. U prilog mu je išla činjenica da je susjede zamolio da nazovu hitnu pomoć.

- 4. svibnja potvrđena je optužnica protiv 42-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prouzročenje smrti iz nehaja. Glavna rasprava bila je zakazana za 27. kolovoza, no odgođena je jer sudac kojem je dodijeljen predmet, Ante Bačić, nije mogao biti prisutan na ročištu, doznajemo od Denisa Klarendića, uvijek dostupnog glasnogovornika Općinskog suda.

Novo ročište zakazano je tek za 8. listopada, što zasigurno neće biti utješna informacija za mještane Maslenice koji su nam u strahu javili, a policija potvrdila, da se od njegovog puštanja na slobodu, 8. studenog, dogodilo više incidenata.