U Parku prirode Vransko jezero, u nedjelju 30.8. 2020. godine, obilježena je Međunarodna noć šišmiša. Događanje je održano na prostoru adrenalinskog parka u ornitološkom rezervatu, u neposrednoj blizini Info centra Crkvine. Sudionici su na proslavu noći šišmiša stigli električnim turističkim vlakom koji je za ovu proslavu bio organiziran iz Pakoštana u posebnom večernjem terminu.

U prvom dijelu edukativne radionice održano je uvodno predavanje s brojnim zanimljivostima o svijetu šišmiša koji su iznimno važni u očuvanju prirodne ravnoteže. Nakon toga je slijedila radionica crtanja i bojanja te su djeca izrađivala maske i kape šišmiša. Predavanje i edukativne radionice su bile prilagođene školskom uzrastu djece, međutim i roditelji su zajedno uz djecu uživali u brojnim zanimljivim informacijama koje su mogli dobiti. Posjetitelji koji su zainteresirano sudjelovali na radionicama pristigli su iz Zadarske, Šibensko - kninske, Splitsko - dalmatinske županije te Zagreba.

Na području Parka prirode Vransko jezero zabilježeno je deset vrsta šišmiša dok je u Hrvatskoj ukupno 35 vrsta. Sve vrste šišmiša strogo su zaštićene Zakonom o zaštiti prirode.