U utorak u Sv. Filipu i Jakovu počinje projekt sanacije lučice Kontov mul, koji će trajati dva mjeseca. Projekt sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te njegova prva faza vrijedi 1,1 milijun kuna, od čega ministarstvo sufinancira 400.000 kuna.

U projektu će se sanacijskim zahvatom postići veliko poboljšanje postojećeg stanja u kvalitativnom smislu jer će omogućiti dobar pristup obalnom pojasu - moru i kvalitetniju uporabu povećanjem priveza za manje brodice. Pri odabiru projektnog rješenja nastojalo se u najvećoj mogućoj mjeri poštovati gabarite i položaj postojećih objekata kao i specifična obilježja i značaj takvog objekta.

U ispitivanjima terena utvrdilo se da Kontov mul iznutra nalazi na stijeni prekrivenoj s 400 kubika mulja koji će se prvom fazom ovog projekta ispumpati, dok će se unutarnja strana bazena dimenzija oko 110 metara nadograditi potpornim zidom jer je ustanovljeno da se stara konstrukcija lagano urušava. Također, u troškovniku je predviđena i sanacija vanjskog kamena te oštećene puzalice.

Budući da se na Kontovom mulu tijekom ljetnih mjeseci održavaju vaterpolske utakmice, škola plivanja te treninzi vaterpola kluba "Gusar", u drugoj fazi projekta očekuje se postavljanje rasvjete te produbljivanje stijene na dnu bazena da bi se postigla optimalna dubina od dva metra, a preduvjet za to je upravo saniranje vanjskih i unutarnjih zidova.