Općinski sud u Zadru odbacio je tužbu Zadranina protiv bivše supruge, koja ga je u tadašnjem dnevniku VOX Glas Zadra 2011. godine optužila da ju je godinama silovao, a nakon razvoda izbacio na ulicu. On je tužio tadašnjeg nakladnika i bivšu suprugu da su ga oklevetali jer bivšu suprugu nije nikada maltretirao, zlostavljao psihički ili fizički, da ju nikada nije silovao niti joj prijetio, niti ju izbacio na ulicu, već da je ista svojevoljno, a protivno njegovoj volji napustila bračnu zajednicu, o čemu novinar nije izvršio provjeru, nakon što je svoju stranu priče iznijela tužena.

Kako je u međuvremenu VOX otišao u stečaj i ugašen, Zadranin je preinačio tužbu samo protiv bivše supruge, koja se branila kako boluje od bipolarnog poremećaja te su izneseni navodi posljedica njezinog psihofizičkog stanja.

Sud nije mogao ustvrditi vjerodostojnost iznesenih tvrdnji o zlostavljanju i silovanju jer nema dokaza za tvrdnje iznesene u članku, koje su osobna prosudba tužene oblikovana njezinim psihofizičkim stanjem uzrokovanim bipolarnim poremećajem, što bi zapravo značilo da je pitanje rasuđivanja kod tužene upitno, ali za donošenje odluke u ovoj pravnoj stvari bilo je potrebno uzeti u obzir i zdravstveno stanje tužene, s obzirom da ZOO u takvim situacijama propisuje iznimku od odgovornosti za štetu takve osobe.

Njezina sestra svjedočila je da je dok je s tužiteljem bila u braku pila tablete, te da je tri-četiri puta odležala na psihijatriji. Iako je njezino stanje danas "uvjetno bolje" da ona nikada neće biti dobro te da i danas zna često planuti. Prije devet godina dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj uz sklonost paranoidnim interpretacijama te gubitak kontakta s realnošću u stresnim situacijama, što ne može kontrolirati u maničnim fazama.

Slijedom navedenog, a bez ocjene jesu li navodi u predmetnom članku točni, ovaj sud je našao tužbeni zahtjev neosnovanim jer na strani tužene postoje okolnosti koje isključuju njezinu odgovornost za štetu, a bivši suprug dužan joj je isplatiti 5.250 kuna sudskih troškova.