Zadarski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je kako je uveo mogućnost online naručivanja testiranja na Covid-19. Prvi slobodan termin je 7. rujna 2020. godine. Svoj termin za testiranje možete rezervirati ovdje.

Ukoliko niste u mogućnosti ispuniti obrazac i dalje se možete naručiti pozivom na broj telefona 023 643 380 radnim danom od 11 do 14 sati. Uzimanje uzoraka provodi se u dogovorenom terminu, svakog radnog dana od 7:30 do 13:30h sati ispred montažnog objekta postavljenog na gospodarskom prilazu Zavoda za javno zdravstvo Zadar, na zapadnom ulazu u zgradu Poliklinike OB Zadar.

Iako je Upravno vijeće HZZO-a odredilo da će nova cijena PCR testa biti 501,49 kuna za dvije ciljane sekvence genoma virusa i 698,21 za tri sekvence, u Zadru je usluga testiranje 800 kuna i plaća se gotovinom na lokaciji uzimanja uzorka.

Nalazi su dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku 48 sati od trenutka uzimanja uzorka na šalteru (u prizemlju Zavoda), ili se po dogovoru mogu dostaviti putem pošte ili e-maila. Privatne osobe ne trebaju slati narudžbenicu.