Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za više imovinskih kaznenih djela - osam teških krađa - provala i jednu krađu.

Naime, 57-godišnjaka se sumnjiči da je tijekom mjeseca srpnja i kolovoza ove godine, te u ranijem razdoblju, provalio u 8 objekata na području Gračaca te izvršio krađu iz lovišta, kojom prilikom je vlasnicima pričinjena materijalna šteta u iznos od oko 14.000 kuna.

Tako ga se sumnjiči da je u razdoblju od 01. do 21. kolovoza na predjelu Vučipolja provalio u kamp kućicu 42-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio plinsku bocu, dalekozor, produžni kabel i alkoholno piće (rakija, vino, pivo, pivsku ambalažu); da je sredinom kolovoza u Gračacu provalio u ostavu 61-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio motornu pilu i kosilicu, vrijedne oko 3 tisuće kuna; da je sredinom srpnja mjeseca u Gračacu provalio u kuću 80-godišnje vlasnice, odakle je otuđio glazbenu liniju i 3 boce rakije te da je u lipnju mjesecu u Gračacu provalio u kuću 72-godišnje vlasnice odakle je otuđio bušilicu, brusilicu, razni sitni alat, konzerve s hranom i alkoholno piće, te radio uređaj i drugo, vrijednosti od oko 3 tisuće kuna.

Tereti ga se i da je u lipnju isto tako provalio u kuću 72-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio alkoholno piće (4 boce rakije, 1 bocu konjak, 2 boce vina), a od početka veljače do 8. kolovoza ove godine provalio u kuću 69-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio razni alat i bocu rakije, 

Sumnjiči ga se i da je u u vremenu od 15. listopada prošle do 14. kolovoza ove godine u Gračacu provalio kuću 58-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio motornu pilu i škare za živicu i drugi alat, da je u 20. lipnja iz lovišta na području Vučipolja otuđio dijelove nadzorne kamere u vlasništvu 62-godišnjaka, vrijednosti oko 4 tisuće kuna i da je početkom godine provalio u kuću 70-godišnjeg vlasnika, ali od ondje ništa nije ukrao.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje u teške krađe i krađu 57-godišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku Policijske ličko-senjske.