U dva tjedna trajanja zabrane rada nadzorne službe iza ponoći nisu zatekle niti jedan otvoren noćni klub u Zadru.

- Na područja Grada Zadra i Zadarske županije koordinirano su turistički inspektori Državnog inspektorata u suradnji sa djelatnicima PU Zadarske, 1. PP Zadar provodili kontrole Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz skupine "Barovi". Obilaskom subjekata svi kontrolirani ugostiteljski objekti u Zadru iz skupine "Barovi" pridržavali su se Odluke Stožera te tom prigodom nisu utvrđene nepravilnosti, službena je informacija koju smo dobili iz središnjice Državnog inspektorata.

No, u zadarskoj okolici situacija je nešto drugačija.

- Uz navedeno zaprimili smo i 5 izvješća MUP-a o kršenju predmetne Odluke Stožera na širem zadarskom području. Na temelju predmetnih izvješća MUP-a inspektori Državnog inspektorata će postupati sukladno važećim zakonskim propisima, poručuju inspektori koji, unatoč našem konkretnom upitu, nisu naveli iznos kazne za ugostitelje koji se ne pridržavaju mjera.

Njihov rad nastavit će se nadzirati do 7. rujna, do kada traje ova mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je noćne izlaske detektirao kao žarišta zaraze koronavirusom.