Nakon obavljenih razgovora s petero kandidata, Državno sudbeno vijeće na današnjoj sjednici donijelo je odluku kojom se za sutkinju Županijskog suda u Zadru imenuje Iva Lovrin.

Ona je bila prva na listi s najvišom ocjenom o obnašanju sudačke dužnosti, a novo radno mjesto osigurao joj je i najviši broj bodova (13,78) ostvarenih na razgovoru održanom jutros u prostorijama Ministarstva pravosuđa i uprave u Zagrebu. Konkurencija su joj bile kolege s Općinskog suda u Zadru, Ante Bačić, koji je završio kao drugi na listi, te Ivana Parać Krišto, Maja Ivković i Ana Zrilić. Njima je razgovor osigurao tek između 5,11 i 8,22 bodova.

Kći bivše ministrice pravosuđa i zadarske gradonačelnice te aktualne potpredsjednice Državnog izbornog povjerenstva, Ane Lovrin, pravosudni je ispit položila u travnju 2006. godine. U svega dvije godine stigla je od vježbeničke do sudačke pozicije i to putem natječaja kojeg je raspisala njezina majka, što je u javnosti izazvalo prozivke za nepotizam.

Trenutno se nalazi na Vrhovnom sudu, na koji je privremeno premještena u travnju 2018. godine. Prošle godine također se javila za mjesto na Županijskom sudu u Zadru, koje je na kraju izborio sudac Ivan Marković.