U osvrtu objavljenom na stranicama zadarskog SDP-a predsjednik Gradske organizacije Daniel Radeta komentirao je proces unutarstranačkih izbora koji će se održati 26. rujna.

- Bliže nam se unutarstranački izbori SDP-u Hrvatske. Maksimalno podržavamo ovaj proces i želimo da se angažira što veći broj kandidata i kandidatkinja koji će svojim programom, željom i entuzijazmom, vjerujemo, stvoriti jedan bolji i uspješniji SDP u budućnosti. Ovim putem želimo naglasiti da kao Gradska organizacija SDP-a Zadar na izborima za predsjednika/predsjednicu SDP-a Hrvatske nećemo javno podržati nikoga od kandidata/kandidatkinja jer je na izborima "jedan član, jedan glas" svaki glas svakog člana i članice jednako važan.

Ja se osobno neću kandidirati za niti jednu funkciju. Kao predsjednik organizacije svjestan sam da javnom podrškom bilo kojem kandidatu namećem mišljenje članovima. Iz istog razloga sam odlučio da se neću kandidirati niti davati javnu podršku. Isto tako smatram da svaka članica i član ima pravo podržati i lobirati za bilo koga, ali ne i tijela stranke kao ni interesni oblici udruživanja.

Kao vodstvo GO SDP-a ZADAR ne želimo umanjiti vrijednost bilo koga od naših vrijednih stranačkih prijatelja, a vjerujemo da će ti isti naši članovi i članice znati odabrati najbolje rješenje za SDP u budućnosti. Isto tako, naglašavamo da ćemo u predizbornoj kampanji dati mogućnost svakom kandidatu i kandidatkinji da predstavi sebe i svoj program, a od svih aktera tražimo samo maksimalnu civiliziranost kakvu SDP zaslužuje.