Županijski sud u Osijeku potvrdio je prvostupanjsku presudu zadarskog suda kojom je nekadašnji virski vijećnik Mladen Vučetić uvjetno osuđen na devet mjeseci zatvora zbg prijetnji izrečenih načelniku Kristijanu Kapoviću.

Vučetić se žalio smatrajući kako je činjenično stanje pogrešno utvrđeno, ali nije naveo činjenice koje bi to potkrijepile.

- Prvostupanjski sud pravilno je zaključio da je Mladen Vučetić putem mobilnog uređaja poslao na službeni mobilni uređaj Kristijana Kapovića SMS poruku "Ovo ti je danas bilo zadnje smeće jedno, zapamti da ti gubiš više u našem ratu. Netko će u cimitar (groblje), a netko u zatvor, vidjet ćemo tko će i gdje? Ja sam spreman na sve? Ne znam da li si i ti?", reagirajući u afektu jer je bio ljut i nervozan budući ga je Kapović na sjednici Općinskog vijeća nazvao međunarodnim kriminalcem. Navedenu Vučetić tu poruku nije osporavao u svojoj obrani, ali uz tvrdnju da pri tome nije imao namjeru nikome prijetiti.

- Nije sporno ni da je Kapović u svojstvu načelnika na sjednici Općinskog vijeća održanoj dana 9. prosinca 2014. godine doista za Mladena Vučetića naveo da je osuđeni međunarodni kriminalac, međutim okrivljenik ima na raspolaganju pravna sredstva u vidu privatnih tužbi zbog kaznenih djela protiv časti i ugleda ili tužbi radi naknade štete zbog povrede prava osobnosti kako bi zaštitio sebe i svoj ugled ukoliko navedene tvrdnje smatra neistinitima i štetnima za svoju čast i ugled, te se ne može u ovom postupku pozivati na ista kao opravdanje za svoju reakciju i izrečene riječi prijetnje.