Ravnatelj zadarske bolnice dr. Željko Čulina u novom mandatu koji mu je počeo u srpnju, tri mjeseca nakon natječaja, potvrdio je dr. Edija Karuca za svog zamjenika.

Zakonski i prema Statutu, ravnatelj bolnice ima pravo sam izabrati svoje pomoćnike, bez natječaja. Dr. Čulina će to napraviti kada aktualnim pomoćnicima završi mandat. To su dr. Neven Birkić, pomoćniki ravnatelja za za osiguranje i unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo mag. med. techn Darija Katuša.
Ona nije bila u prvom mandatu izbor ravantelja Čuline, nego je glavna sestra bila Ivana Gusar. Njezinim trajnim prelaskom na Sveučilište, polovicom listopada 2017. glavna sestra postaje Darija Katuša, koja je do tada bila i član Upravnog vijeća bolnice gdje ju je imenovao župan Božidar Longin. Dr. Birkić, koji je svojedobno bio i v. d. ravnatelj bolnce, imenovan je za pomoćnika dr. Čulini u travnju 2017. godine.

Ravnatelj ima pravo i na pomoćnike za pravne i financijske poslove. Po svemu sudeći, dr. Čulina ni ovaj put ga neće iskoristi. Pomoćnici za sestrinstvo i kvalitetu su prema njegovim riječima obavezni, a izbor pomoćnika za financije te za pravne poslove, dr. Čulina je izbjegao i u prvom mandatu.