Zadarska je policija poslala službeno priopćenje s rezultatima očevida strašne prometne nesreće u kojoj su u ponedjeljak na državnoj cesti D 54 (Maslenica - Zaton Obrovački) život izgubile dvije djevojčice u dobi od 5 i 9 godina.

Prema rezultatima očevida koji je poduzet u suradnji s županijskim državnim odvjetnikom, nesreća se dogodila kada 66-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat (ZG), krećući se dionicom ceste D-547 iz smjera Obrovca u smjeru Sv. Roka, dolaskom do križanja s cestom D-54 nije propustio vozila s prednošću prolaska, kojom prilikom dolazi do sudara s osobnim vozilom marke Audi (ZD), kojim je upravljao 49-godišnji vozač, a koje se kretalo iz smjera Maslenice u smjeru Zatona Obrovački. Nakon sudara osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka se prevrće na krov i udara u betonsko postolje rampe. 

U prometnoj nesreći smrtno su stradali putnici iz osobnog vozila Audi-ja, dvoje djece u dobi od 5 i 9 godina, dok su 49-godišnji vozač i putnik - dijete, još jedna 9-godišnja djevojčica, kolima HMP-i prevezeni u Opću bolnicu Zadar na pružanje liječničke pomoći, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede.

Muškarac koji je skrivio prometnu nesreću i 59-godišnja putnica u njegovom automobilu prošli su bez tjelesnih ozljeda. Vozač Fiata je alkotestiran i nije mu utvrđeno prisustvo alkohola.

U vremenu od 19,40 do 01,10 sati navedena dionica D-54 bila je zatvorena za sav promet. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjim vozačem osobnog vozila - Fiata zbog izazivanja prometne nesreće s smrtnom posljedicom.