Uz novu zgradu na križanju Murvičke ulice s Ulicom Franje Tuđmana, upozorili su nas čitatelji, nema nogostupa. Odnosno, barem ga nema tamo gdje bi ga se očekivalo, između zelene površine i prometnice. Na cestu se naslanja bankina uz koju niče zasađeno bilje. Zašto je tako, gdje je nestao trotoar i može li se uopće tako urediti okoliš zgrade?, pitali smo investitora i zadarskog urbanista Željka Predovana.

- Naravno, jer nogostup ide u zgradu, a uz cestu zeleni pojas. To je napravljeno u dogovoru s Gradom Zadrom, kako bi na ovom dijelu bilo više zelenila. Činjenica da je nogostup unutra, a ne vani, ne bi trebala smetati prolaznicima, a ni vlasnicima prostora, jer se radi o poslovnim prostorima i u interesu im je privlačenje mogućih klijenata kaže Predovan.

On ističe kako nogostupa na tom dijelu nije ni bilo prije gradnje zgrade, a nakon završetka parcela dolazi se do zgrade bivšeg Kemoplasta, uz koju više nema prostora za nogostup.

- Dalje uz Murvičku gradit će se stambena zgrada pa će se moći ostaviti prostor za njega, no ovdje uz Kemoplast ga i nadalje neće biti, ocjenjuje Predovan.

Nedavno smo nadležne u Odjelu za graditeljstvo pitali za "slučaj" nogostupa uz taj dio Murvičke ulice, ali se nisu očitovali niti sa slovom.

Inače, stanovi i poslovni prostori u stambenom kompleksu su uglavnom rasprodani, zgrade su dobile uporabnu dozvolu i prvi stanari već su se uselili. Investitor je i dalje u sporu s osiguravateljskom kućom, koja nije pristala isplatiti odštetu od posljedica velike poplave 11. rujna 2017. godine, nakon koje je trebalo početi ispočetka s gradnjom.