Iz Grad Zadra objasnili su kako je javna nabava za poštanske usluge napravljena po propisima:

U vašem članku http://www.057info.hr/vijesti/2020-08-17/u-gradu-bi-netko-posti-dao-26-milijuna-kuna-za-usluge navodi se:

„Grad Zadar predvidio je javnom nabavom navjerojatnih 2.6 milijuna kuna, koliko su bili spremni izdvojiti za poštanske usluge, a dobili su ponudu od 1.1 milijun kuna. Hrvatske pošte dale su ponudu na toliki iznos za godinu dana. Iako se radi o javnom državnom poduzeću koji je monopolist na tržištu, njihova ponuda nije odraz bahatosti koliko je to nekog neodgovornog iz gradske uprave koji je radio procijenu vrijednosti - 2. 6 milijuna za poštanske usluge i to naglašeno bez PDV-a."

Napominjemo kako ste uvidom u podatke javne nabave mogli vidjeti da se procijenjena vrijednost nabave od 2,6 milijuna kuna odnosi na dvogodišnje razdoblje, na koje je sklopljen i Okvirni sporazum za poštanske usluge za razdoblje od dvije godine.

Procedura je takva da se nakon toga sklapa Sporazum za svako jednogodišnje razdoblje, te se time i iznos umanjuje. U privitku prilažemo Odluku o odabiru ponude iz koje je sve to vidljivo, te vas molimo da ispravite navode u članu, jer se ne radi o pretjerano velikoj procjeni, već o dvogodišnjem razdoblju za koje se procjena radila.