Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru rukovodio je dokaznom radnjom očevida prometne nesreće koja se dogodila 17. kolovoza 2020. oko 18,15 sati na križanju državne ceste D 547 i državne ceste D 54. U prometnoj nesreći poginule su dvije djevojčice, u dobi od pet i devet godina, dok je njihov otac s još jednom djevojčicom prevezen u bolnicu te se nalazi izvan životne opasnosti.

Prema dosad utvrđenom, punoljetni hrvatski državljanin (1954.) upravljao je osobnim automobilom marke Fiat Punto zagrebačkih registarskih oznaka iz pravca Obrovca u pravcu Sv. Roka i oduzeo prednost osobnom automobilu marke Audi A4 kojim je upravljao punoljetni hrvatski državljanin (1971.) iz pravca mjesta Jasenice u pravcu Zatona Obrovačkog. Tom je prilikom udario prednjom stranom automobila Punto u desnu bočnu stranu automobila Audi nakon čega je došlo do rotacije osobnog automobila Audi i njegova izlijetanja te prevrtanja izvan kolnika s desne strane.

U prometnoj nesreći su na mjestu nesreće smrtno stradale djevojčice iz osobnog automobila Audi (u dobi od 5 i 9 godina), dok su treća 9-godišnja djevojčica i vozač tog automobila zadobili teške tjelesne ozljede, te su prevezeni u Opću bolnicu Zadar i nalaze se izvan životne opasnosti. Automobili su dovedeni u dvorište vučne službe u Zadru.

Tijekom očevida, uz prisutnost vještaka prometne struke, fiksirani su svi bitni materijalni tragovi, te je izdan nalog za provođenje obdukcije smrtno stradalih djevojčica. Slijedi poduzimanje drugih mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz nastanak ove prometne nesreće,izvijestili su iz ŽDO.