U čast blagdana Velike Gospe održana je 19. tradicionalna planinska atletska utrka od Starigrada do Velikog Rujna u dužini od 13,6 km na kojoj je sudjelovalo 30-tak atletičara iz Hrvatske, Njemačke i Italije. Atletska utrka od Starigrada do Velikog Rujna jedina je utrka u svijetu koja se trči u čast Majke Božje koja je rajska zaštitnica Hrvata i domovine Hrvatske, izvijestio je Slobodan Miolović.

Start utrke označio je Višeslav Dokoza izaslanik direktora utrke generala Ljube Ćesića Rojsa koji ove godine nije mogao biti nazočan utrci zbog unaprijed zakazanih obaveza.  
Utrka je dio kupa Svete Obitelji skupa s utrkom od nacionalnog svetišta Svetog Josipa u Karlovcu do crkve svetog Josipa u Šišljaviću. Zahtjevnu stazu savladali su svi koji su nastupili,  a među njima i najstariji sudionik 74-godišnji Nedjeljko Kopajtić iz Zagreba.

Medalje su uručivali Slobodan Miolović i Višeslav Dokoza. Najbolji u utrci bio je Ante Špaleta iz AK Pakoštana koji je istrčao stazu za 1.22,56, drugo je mjesto osvojio Goran Poznanović iz Plitvica (1.31,52), dok je treće mjesto osvojio Darko Nešović iz MK Festina Lente iz Zadra (1.32,57). Kod djevojaka pobijedila je Maja Urban iz AK Maksimir (1.23,58), drugoplasirana je Katarina Kokan iz ASK Split 1.37,23, a trećeplasirana Mirjana Kolar iz Karlovca 1.57,19.

Utrka je pod pokroviteljstvom Hrvatskog generalskog zbora i Ministarstva hrvatskih branitelja na čelu s potpredsjednikom vlade ministrom Tomom Medvedom, a utrku su podržali još i Zadarska županija, Park Prirode Velebit, Nacionalni park Paklenica i Turistička zajednica općine Starigrad.