Nakon što smo objavili tekst o tome kako investitori ne mogu dobiti građevinsku dozvolu jer nemaju osiguran pristup svojim parcelama, a za što je Grad Zadar trebao stvoriti uvjete, iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje dobili smo očitovanje.

"Grad Zadar naručio je izradu projektne dokumentacije za ishođenje lokacijskih i građevinskih dozvola za kompletno područje oba navedena UPU-a.

Za UPU Vitrenjak II izdana je lokacijska dozvola za kompletnu zonu, podijeljenu u više faza, a za dvije faze izdane su i građevinske dozvole, dok su tri sljedeće faze pred izdavanjem građevinskih dozvola, a ostale faza će se ishoditi u kontinuitetu, tijekom 2021. godine. Otkupljen je dio zemljišta za dvije faze, a u tijeku su i postupci izvlaštenja za sljedeće faze, koje su pred izdavanjem građevinske dozvole.

U obuhvatu UPU Vitrenjak II neki su mogli graditi jer je cesta već bila

Sukladno Programu gradnje komunalne infrastrukture i osiguranim sredstvima, uskoro bi trebalo biti objavljen početak javne nabave za gradnju prve dvije faze, najavili su iz Odjela za graditeljstvo nešto što je trebalo još jučer biti završeno s obzirom na to kada je usvojen Urbanistički plan i kada su počele uplate komunalnog doprinosa investitora koji su mogli raditi kuće uz već postojeće prometnice. Prije šest je godina tadašnji zamjenik pročelnika Matko Segarić izjavio kako Grad ne može graditi prometnice dok ne počnu uplate komunalnog doprinosa.

- Za plan Karma gotov je idejni projekt s kojom će biti zatražena lokacijska dozvola za prometnice, kratko su najavili iz Odjela za graditeljstvo u kojem će imati jako puno posla oko otkupa dijelova privatnih parcela da bi došli do vlasništva potrebnog za građevinsku dozvolu.