Iako je još u svibnju bio crna točka pandemije koronavirusa iz koje se zaraza širila u ostatak Zadarske županije, Biograd na Moru ostvaruje izvrsne turističke rezultate, objavljeno je na stranici Gradske uprave. Smještajni kapaciteti počeli su se dobro popunjavati već u lipnju, a najveći prilljev gostiju zabilježen je u srpnju. Prema podacima Turističke zajednice, Biograd na Moru, u ovom mjesecu ostvareno je 246.206 noćenja, dok je prošle godine bio 385.967, pa je realizacija 65 %. U tu brojku su uračunati podaci iz sustava eVisitor i nautike.

Struktura gostiju je slična prošlogodišnjoj, uz nešto veći broj domaćih. Najviše ih je bilo iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Češke, Poljske, Austrije, Slovačke, Mađarske, BiH, Nizozemske... Što se popunjenosti kapaciteta tiče, najpopunjeniji smještajni kapaciteti bili su kampovi (35%), objekti u domaćinstvu - privatni iznajmljivači (32%), hoteli (18%), nekomercijalni smještaj (12%), ostalo (3%).

I mjesec kolovoz iznimno je dobro popunjen s obzirom na prilike, pa bi i ova sezona trebala biti bolja od predviđanja. Iako nedostaju brojna kulturna događanja i život u večernjim satima, na ulicama grada ipak se pomalo osjeća duh ranijih sezona, jer tu tamo zasvira netko na otvorenom, zastanu ljudi, pojedu, popiju, popričaju, pa makar i na razdaljini...