Na području Zadarske županije osam je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Zadarske županije. Riječ je o mladim osobama rođenim između 1986. i 2001. godine kojima su utvrđeni kontakti i kretanja, a slučajevi nisu međusobno povezani, smatraju u Stožeru. Podsjetimo, jučer je registrirano sedam novoboljelih, također mlađih osoba.

- Neki od novozaraženih su se najvjerojatnije zarazili tijekom noćnih izlazaka u većim skupinama ljudi, neki su već bili u samoizolaciji te su razvili blage simptome, a neki su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.

Jedna novozaražena osoba mlađi je muškarac dvojnog državljanstva (Bosne i Hercegovine te Švicarske) koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra. Njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju. Od ostalih petoro je zaraženo s područja Grada Zadra, jedan u Općini Kolan i jedan u Općini Poličnik.

Aktivan nadzor provodi se nad 191 osobom, a istekao je za 4884. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 133 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar je hospitalizirano 5 bolesnika oboljelih od Covid 19. Od ukupnog broja 3 bolesnika su na COVID odjelu te 2 bolesnika u COVID JIL-u, jedan od njih je na respiratoru.