Katamaran Bišovo brod je koji je u ljetnim mjesecima frekventna pomorska linija koja spaja Pulu i Zadar. Puležani i njihovi gosti često katamaranom "potegnu" do Unija, Malog Lošinja ili Suska na jedenodnevno kupanje, dok se ostali putnici za katamaran odlučuju kako bi izbjegli gužve na prometnicama. Budući da se u medijima zadnjih par dana spominjao prekid katamaranske linije, zbog kvarova koji nisu neuobičajeni na liniji koja spaja Pulu i Zadar, iz Regional Expressa upitali su koncesionara Catamaran line o čemu se radi i u kakvom je stanju brod.

"U ponedjeljak 10.08.2020. došlo je do prekida linije br. 9141 koja povezuje Pulu, preko Unija, Suska, M. Lošinja, Ilovika, Silbe i Zadar te isti dan i obrnuto. Do prekida je došlio uslijed nepredviđenog kvara - puknuća spojke VT pumpe na lijevom motoru, uslijed čega motor nije mogao uredno raditi odnosno nije bilo urednog izgaranja goriva. Catamaran line je u zato predviđenom roku odmah uveo zamjenski brod. Kvar je otklonjen" istaknuli su u svojem odgovoru.


U srijedu 12. kolovoza isplovio je zamjenski brod Prince of Venice, dok će sutra (u petak) brod Bišovo će u 7 sati isploviti iz Pule na redovitu plovidbu.

Iz Catamaran Linea ističu kako su odmah po dojavi s broda o kvaru, oko 8 h preko web i Facebook stranice obavjestili putnike o nastaloj situaciji, odnosno da se taj dan ne vozi linija. Također, obavijestili su i sve agencije koje prodaju kartu o nastalog situaciji.

"Mi i ovim putem izražavamo žaljenje za poremećene planove putnika, međutim ovo je ipak viša sila, koju ni najbolji stručnjaci ne mogu predvidjeti i koja nema veze sa dobro ili loše obavljenim poslovima redovitog održavanja. Ove godine, ovo je drugi put da smo imali kvar, međutim, treba uzeti u obzir da godišnje imamo planiranih cca 100-tinjak putovanja i pređemo preko 18.000 Nm. Ovo je zahtjevna linija, čija dnevna rotacija iznosi 190 nautičkih milja, vozi se cijeli dan i imamo pristajanja dva puta po 6 luka.

Svim putnicima Catamaran line će nadoknaditi troškove prouzrokovane prekidoma linije" zaključili su u javljanju Regional Expressu.