Iz PU Ličko-senjske izvjestili su o jučerašnjoj prometnoj nesreći za čije je izazivanje kazenu prijavu dobio 42-godišnjak sa zadarskog područja.

U prometnoj nesreći koja se  dogodila na autocesti A1 u smjeru juga, između čvora Otočac i Perušić, sudjelovala su tri osobna vozila i jedno teretno vozilo, a u njoj su tri osobe teže i jedna osoba lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila u 16,15 sati kada je 42-godišnjak upravljajući osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem te u zanošenju udario u prednju lijevu stranu teretnog vozila poljskih nacionalnih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 54-godišnji državljanin Poljske.

Potom se nastavio nekontrolirano kretati uslijed čega je s prednjom stranom udario u zadnju stranu osobnog vozila varaždinskih registracijskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 47-godišnji državljanin BiH. Njegovo je vozilo je od siline udara odbačeno u smjeru kretanja te je udarilo u osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 41-godišnjak iz Zagreba.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 42-godišnji vozač osobnog vozila zadarskih registracijskih oznaka, 47-godišnji vozač osobnog vozila varaždinskih registracijskih oznaka i 49-godišnji putnik iz tog vozila, dok je 41-godišnji vozač osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka lakše ozlijeđen.

Protiv 42-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.