Javnosti nepoznati autor, u dogovoru s njegovom obitelji i prijateljima, izradio je na stambenoj zgradi na Belafuži mural u uspomenu na tragično preminulog pilota Marka Novkovića.

- U okolnostima koje su nas zadesile, gdje se miješaju neizmjerna tuga, ali i čast što smo imali sreće poznavati osobu kao što je Marko Novković, sretni smo što smo uspjeli angažirati velikog umjetnika čija djela krase mnogobrojna pročelja zgrada diljem svijeta, ali na autorov zahtjev poštivat ćemo njegovu anonimnost.
Mural Marka Novkovića rezultat je razmjene ideja jedne velike grupe ljudi, uz pomnu suradnju s umjetnikom koji je mural i oslikao. Markov portret je u prvom planu, a s nevjerojatnom razinom detalja umjetnik je uspio naglasiti svu slojevitost njegovog karaktera. U pozadini portreta nalazi se Velebit od Stapine s lijeve strane prema Tulovim gredama na desnoj strani pa smo i time htjeli naglasiti važnost planine i planinarenja u Markovu životu. Naime, Marko je za planinu bio jako vezan, a konture Velebita na muralu, njegova brda i udoline ujedno predstavljaju i Markov životni put koji je bio prepun uspona i padova. Na desnom zidu gdje se u pozadini vide Tulove grede i pet aviona Akrobatske grupe HRZ-a Krila Oluje, čiji je Marko bio član kao šesti pilot i letio na poziciji vanjskog desnog pratitelja, na tom istom zidu ispisan je Markov tekst koji nosi naslov "Smisao života", a kojega je Marko jednom prigodom i napisao, pa se i iz toga teksta da iščitati sva veličina Markova postojanja.

Cijeli mural je upravo prisjećanje i slavljenje života Marka Novkovića koji je u tako kratkom vremenu ostvario tako mnogo i u nasljeđe nam ostavio puno ljubavi, strasti za životom, ali i veliku odgovornost da vrijednosti koje je živio Marko velikim dijelom živimo i svi mi koji smo imali sreće poznavati ga i prijateljevati s njim.

I na kraju, hvala Marko i nikad zbogom, samo doviđenja!, poručuju njegovi prijatelji.