NOVO

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, u službi dežurstva, ispitalo 42-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 7. kolovoza 2020. u gradskom predjelu obraslom šumom u Zadru, s ciljem daljnje preprodaje radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, u tlu ispod hrpe kamenja skrivao oko 52 grama droge heroin upakiranog u PVC vrećicu. Osnovano se sumnja da je istog dana, oko 10,50 sati u Zadru, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi preprodajom droge, za novčani iznos od 9.000 kuna jednoj osobi prodao 53 grama droge heroin te da je kod sebe držao novčani iznos od 10.640 eura i 11.200,00 kuna koji potječe od preprodaje droge.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

RANIJE

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana, starosti 43 i 42 godina zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 42-godišnjak jučer, 7. kolovoza, oko 10.50 sati na užem području Zadra izvršio prodaju oko 53 grama droge heroin 43-godišnjaku za oko 9.000 kuna, koji je drogu kupio radi daljnje preprodaje na zadarskom području. Nakon što je 43-godišnjak ugledao policijske službenike, odbacio je vrećicu s heroinom te se pokušao udaljiti. Ubrzo je sustignut te uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Također, policijski službenici su nedugo nakon toga uhitili i 42-godišnjaka kod kojeg je izvršena pretraga doma kojom prilikom je pronađeno oko 10.640 Eura i oko 11.000 kuna za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge, a na lokaciji gdje je skrivao drogu pronađena je vrećica s oko 52 g droge heroin.

Pronađena droga i novac su im oduzeti, te su oboje kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu za kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.