Terase ugostiteljskih objekata ove su sezone zauzele 6.230 m2 javne površine na Poluotoku.

Kada ovaj podatak iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom usporedimo s prošlogodišnjim, dobijemo 137 kvadrata manje. No, interesa za postavljanjem novih štekata ne manjka unatoč koroni.

- Pristiglo je 14 novih zahtjeva, od toga nije obrađeno 10 zahtjeva, a do sada nijedan nije odbijen, odgovor je iz resornog odjela kojeg vodi pročelnik Tomislav Korona.

Ni ovo ljeto nije iznimka po ilegalnom okupiranju javne površine, kroz koju je ionako u pojedinim gradskim uličicama teško proći bez da nekome gledamo u "pijat". Novi primjer stiže iz Ulice Madijevaca, u kojoj je jedan ugostitelj odlučio svoje goste smjestiti u odvodni kanal uz ulazna vrata zgrade i izloge poslovnih prostora. Dok smo čekali reakciju iz gradske uprave, takav večernji prizor postao je cjelodnevan.

- U ul. Madijevaca stolovi nisu dozvoljeni. Komunalno redarstvo izvršilo je nadzor područja ulice Madijevaca te je utvrđeno kako postavljeni stolovi i stolice nisu u skladu s ugovorom o zakupu javne površine, stoga je vlasniku naređeno njihovo uklanjanje. Ukoliko ih isti ne ukloni protiv njega će biti pokrenut upravni postupak, najavili su iz gradske uprave.