Proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske policija pojačano je nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

U noći s 1. na 2. kolovoza od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zadarske u sklopu pojačanih aktivnosti policije provedena je operativna akciju "Alkohol - droga". Osnovni cilj akcije bio je usmjeren na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga kao dominirajućih uzročnika koji u osnovi predstavljaju grubo kršenje prometne discipline zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama. U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 36 prometna prekršaja, od čega 12 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 20 ostalih prekršaja.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 702 vozila i vozača, a poduzeli su 298 represivnih mjera. Alkotestirano je 145 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola, 47 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 11 vozača prije stjecanja prava na upravljanje, 106 vozača nije poštivalo prometni znak.... Iz prometa je isključen 31 vozač i 7 vozila. U tom se vremenu dogodilo 34 prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile teške te tri osobe lakše tjelesne ozlijede.

U subotu, 2. kolovoza u 22.30 sati u Kašiću, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 49-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,83 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.
Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.