Napokon je uklonjena divlja pijaca koja se pretvorila u komunalni nered na ulazu u grad. Nakon što stupići nisu "upalili", na lokaciji na vrhu Puta Murvice prodavače su jutros u ranu zoru dočekali komunalni redari uz četiri službenika iz II. Policijske postaje Zadar.

- Svi smo svjesni da slika nedjeljnog jutra s lokacije ulaska u grad nije bila primjerena i stoga su nadležne službe reagirale. Pobune nije bilo, svi su se složili da je sajam potreban gradu, ali ne na toj lokaciji. I dalje smatramo da takvo izlaganje vozila i ostalog potencijalnim kupcima mora biti organizirano kontrolirano i na nekoj drugoj građanima prihvatljivoj lokaciji, rekao nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

On vjeruje da će resorni odjeli i službe definirati odgovarajuću lokaciju i samu organizaciju sajma, koji predstavlju obvezu i tradiciju, no još nije poznato kada će se to konačno i ostvariti. Inicijativa postoji već dvije godine, a odnosi se na lokaciju nekadašnjeg vojnog poligona na Bokanjcu. Do pronalaska trajnog rješenja policajci i komunalci osiguravat će urednost i prohodnost te dionice Ulice Ante Starčevića, pa je tako zajednička akcija dogovorena i za sljedeću nedjelju.