Prodajom četiri zemljišta Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom u proračun Grada Zadra uprihodit će 110.950 eura, odnosno oko 825.000 kuna.

Prema informacijama koje smo dobili od više savjetnice za pravne poslove Ive Zubčić, Stjepan Garić iz Dugog Sela kupio je zemljište od 500 m2 u Crnome. Njegova ponuda od 85,00 EUR/m2, što je za desetak eura više od početne cijene, prihvaćena je kao najpovoljnija. Istu cijenu za zemljište iste površine u Crnome dao je Anđelko Janjić iz Zagreba, dok treća, veća nekretnina na tom gradskom predjelu nije pronašla kupca preko javnog natječaja.

Cvetko Bratović s Gradom Zadrom sklapa kupoprodajni ugovor za 180 m2 zemljišta uz Ulicu Andrije Kačića Miošića. On je gradskoj upravi za tu nekretninu ponudio jedan euro više od početne cijene koja je zaokružena na 100 eura/m2. Na natječaju se nalazila i površina od svega 37 m2 u Kaljskoj ulici koju je kupio Pavao Blažan iz Benkovca. Kako bi se osigurao da će gradsko zemljište pripasti njemu, on je Gradu ponudio čak 92.90 eura više od početne cijene koja je iznosila 117,10 EUR-a/m2.