Na inicijativu mještanina Josipa Vučkovića, Mjesni odbor Petrčane je preuzeo organizaciju i osiguranje formalno-administrativnih zahtjeva za akciju čišćenja podmorja u uvali Petrčane.

Akcija počinje u subotu u 9 sati, a zbog vrućina ronjenje se planira završiti do podne. Ronioci volonteri očistit će more na potezu od glavne plaže kod Hotela Pinije do Velikog mula na Puntici. Koordinator ronioca je Vučković, najavljeno je 50-ak volontera, a ovim putem iz MO-a pozivaju i ostale zainteresirane da se uključe u akciju.

Mjesni odbor je osigurao jedan tim hitne medicinske skrbi za sudionike, suglasnost Županijske lučke uprave za ekološku akciju, podršku gradskog poduzeća Čistoća, prisustvo predstavnika Hrvatske gorske službe spašavanja - stanica Zadar, te je uz financijsku pomoć Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra organizirao okrjepu i piće za sudionike ove ekološke akcije.

Iz MO-a se zahvaljuju Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije na osiguranju hitne medicinske skrbi za sudionike i bezrezervnu podršku ovoj volonterskoj ekološkoj akciji, Turističkoj zajednici grada Zadra i Upravnom odjelu za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra za financijsku podršku projektu, gradskom komunalnom poduzeću Čistoća na odvozu prikupljenog otpada, Županijskoj lučkoj upravi na podršci i izdanoj suglasnosti, Lučkoj kapetaniji Zadar za pomoć u ishođenju potrebnih dokumenta, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - stanica Zadar na podršci i prisustvu tijekom akcije i Hotelu Pinija za osiguranje okrjepe i pića za sve sudionike.