ZADAR- Dva mjeseca su prošla od kada je teškom mehanizacijom skinut dio nogostupa uz Murvičku ulicu da bi se stvorio pristup parkiralištu ispred kuće u kojoj se nalaze dva poslovna prostora. Napravljeno je to ilegalno, a gradski komunalci još nisu, kako su najavili, vratili to u prvobitno stanje.

"Upravni postupak će biti okončan rješenjem o izvršenju ukoliko počinitelj ne postupi po nalogu iz rješenja, a to je povrat u prijašnje stanje. Nikad, ničiji privatni interesi komunalnom redarstvu nisu i neće biti iznad interesa za javno dobro i sigurnost naših sugrađana. Ono što će Odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša dodatno postaviti na toj lokaciji, s ciljem sprječavanja situacije prikazane na fotografiji i zaštite pješaka, jesu prometni stupići, ali naglašavamo nakon povratka nogostupa u prijašnje stanje, napisao je odlučno pročelnik Robertino Dujela.

Spor se vodi s vlasnicima kuće, obitelji iz Osijeka, koja se žalila na rješenje komunalnih redara. Uzurpacija nogostupa (koji to više i nije), a s kojim se ne može prolaziti kada tamo dođu dostavna vozila i prednost osobnih vozila nad pješacima kada preko "iscrtanog" nogostupa na rikverc izlaze na Murvičku ulicu, nekima je očito normalna pojava.