Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudio na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost doveo u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Naime, sumnjiči ga se da je 14. srpnja u Biogradu, na prodajnom štandu, kao vlasnik trgovačkog obrta nudio na prodaju 338 komada sunčanih naočala s logom zaštićene marke, a za koju nije posjedovao dokumentaciju i račune.

Sunčane naočale su mu oduzete, a kako doznajemo, riječ je o lažnim "Ray ban" modelima koje bi prodavao po cijeni od 50 do 100 kuna. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od najmanje 304.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Protiv 36-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Povreda žiga.