NOVO

Ishod višesatnih pregovora na Kolovarama u plažnom objektu, kojeg je pod nazivom Zara beach prije tri godine zapečatila inspekcija, novo je državno pečaćenje, odnosno plomba. Uradila je to inspekcija Lučke kapetanije pošto se radi o pomorskom dobru i sporenju oko  prava na objekta nakon sudske presude. 

PRIJE

Na plaži Kolovare na kojoj je nakon djelomičnog rušenja ostalo ruglo nesređenih odnosa i državne politike spram pomorskog dobra, došlo je do nove runde (pregovora).

Uz Grad Zadar, kojem je taj objekt prepušten od strane Ministarstva mora, i Hotele Zadar, koje su ga imale upisano u temeljni kapital, upleo se uz Lučku kapetaniju i predstavnik  resorne uprave Ministarstva mora te je pozvana policija.

- Dobili smo dojavu zbog eventualnog narušavanja javnog reda i mira te je policija izašla na teren, kazala je glasnogovornica Ivana Grbin.

Država je dobila sudski spor kojeg je vodila sa Sokol projektom, iako su oni bili tek unajmitelj i to ilegalni tog prostora koji je bespravno nadograđen.

Pozivajući se na inspekcijsko rješenje od prije pet godina, Hoteli Zadar početkom mjeseca proveli su rušenje tog nadograđenog dijela plažnog objekta. I dobili kaznenu prijavu Grada Zadra za ometanje tuđeg posjeda i rušenje koje je provedeno na osnovu rješenja građevinske inspekcije od prije pet godina, koje prema tumačenju pravnika Grada Zadra, više ne važi.

Bilo je tu više dojava policiji koja je sve svoje izvješće sažela u izvještaju DORH-u, a dostavila ga je i Državnom inspektoratu. Za njih je to imovinsko - pravni spor kojim se bavi pravosuđe.

Što će reći Lučka kapetanija, upit je kojeg smo proslijedili Ministarstvu mora. Svi sudionici današnje akcije završili su u bivšem Zara beachu gdje, dok ovo pišemo i dalje traju "razgovori ugodnog naroda slovinskog", kako je to napisao fra Andrija kačić Miošić u osvit ilirskog preporoda. A kupači na Kolovarama zbunjeni.