Uz sve poteškoće krize zahvaćene korona virusom, Gospodarska zona „Grabi" u Poličniku i nadalje dobiva nove hale za proširenje dosadašnjih djelatnosti.

U tijeku su radovi u poslovnoj zoni „Grabi" u Poličniku. Tvrtka Marikomorec d.o.o. specijalizirana za trgovinu, distribuciju, preradu i pakiranje svježe i smrznute ribe i plodova mora širi pogon te zapošljava nove zaposlenike.

Tvrtka Mišlov d.o.o. Glavna djelatnost tvrtke je ulov male plave ribe (srdele i inćuna). U lipnju 2015. godine tvrtka otvara pogon za preradu plave ribe u Poličniku čime širi svoju djelatnost na preradu i veleprodaju proizvoda ribarstva. Proizvodnja obuhvaća mariniranje i soljenje inćuna i srdele te zamrzavanje suvremenom tehnologijom pojedinačnog zamrzavanja (IQF). Prerada proizvoda ribarstva odvija se primjenom HACCP sustava. Linija proizvoda obuhvaća smrznute, marinirane i soljene proizvode srdele i inćuna. Trenutno su u tijeku radovi na proširenju pogona te zapošljavanju novih zaposlenika.

Tvrtka Trend-inženjering d.o.o. završava radove na svom objektu, a bavi se sljedećim djelatnostima: Bravarski i limarski radovi i izrada i montaža svih vrsta metalnih konstrukcija uključujući i izradu tehničkih rješenja, Izrada i montaža rashladnih komora i postrojenja te klimatizacijskih sistema s projektiranjem, Radovi na postrojenjima za pročiščavanje odpadnih voda.

Kod sve tri gradnje očekuje se ulaganja oko 50 milijuna kuna.

- Također možemo naglasiti da je sve više zainteresiranih novih ulagača koji dnevno obilaze prostor postojeće zone koja je za sada popunjena oko 70% i u kojoj trenutno radi negdje oko 750 zaposlenika. Kad smo napomenuli nove investitore stvara nam se problem oko proširenja navedene zone sa zemljištem koje je u vlasništvu Republike Hrvatske gdje čekamo više od tri godine prijenos zemljišta sa Republike Hrvatske na Općinu Poličnik te se tako zaustavlja val novih investicija čija se ulaganja očekuju u iznosu od 3 miljarde kuna kroz razdoblje od 1-5 godina. Po pismima namjere možemo zaključiti da postoji ogroman interes iz različitih djelatnosti te da poslovne zone „Grabi" i „Murvica" imaju veliku perspektivu sad i u budućnosti, ističe se na stranicama Općine Poličnik.