Policijski službenici Policijske postaje Obrovac i Benkovac, u suradnji s Odjelom općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije, proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 27-godišnjakom iz unutrašnjosti Hrvatske.

Dvojac je uhićen u petak u 03.55 sati u mjestu Tribanj Kruščici nakon što su ih policajci zatekli u provaljivanju vrata trgovine. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 36-godišnjaka se sumnjiči da je prethodno, a zajedno s 43-godišnjim Zagrepčaninom za kojim se još traga, u noći 8./9. lipnja ove godine u Tribanj Kruščici provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, odakle su otuđili razne cigarete u vrijednosti od oko 18.680,00 kuna. Također ih se sumnjiči da su 15./16. lipnja provalili u istu trgovinu, odakle su tom prilikom otuđili razne cigarete u vrijednosti od oko 11.300,00 kuna.

Također, 36-godišnjaka se sumnjiči da je ove godine, u noći 23./24. lipnja u Rašteviću provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio razne cigarete i suhomesnate proizvode u vrijednosti od oko 11.780,00 kuna, te da je 11./12. srpnja pokušao provaliti u istu trgovinu, u čemu nije uspio te se udaljio.

Od počinitelja su oduzeti predmeti koje su koristili prilikom počinjenja kaznenog djela, a ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 42.000,00 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, dvojac je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - 36-godišnjak zbog sumnje da je počinio 3 kaznena djela teška krađa i 2 kaznena djela teška krađa u pokušaju, a 27-godišnjak zbog jednog kaznenog djela teška krađa u pokušaju. Kako doznajemo, svi počinitelji ranije su poznati policiji po "operacijama" diljem Hrvatske.