ZADAR - Da je više tmurnih ljetnih dana s pokojom kapi kiše, ugostitelji i trgovci trljali bi valjda ruke po pitanju turističke sezone.

Gužva koja je danas vladala u Zadru nije bila kao onih dana prošlih godina, ali je podsjećala. "Bartole, nemoj ulaziti među ljude, budi na distanci", čulo se poslijepodne  u Ulici Elizabete Kotromanić. I to je ono ključno po čemu se današnji dan ljetne gužve, koja nastana za grubog vremena, razlikuje od prijašnjih dana. Ono po čemu je sve "isto ko i lani", sigurno je pun koš smeća kojeg dežurne službe Čistoće nisu stigle isprazniti u Ulici Plemića Borelli.

Najveći problem ovakvih dana je pronaći parkirno mjesto, jer motorizirani turisti pohrlili su put Grada i iz okolnih mjesta. U prometnoj gužvi ove godine nema turističkih autobusa, a rijetka su i vozilla rent a cara s daruvarskom registracijskom oznakom koje su u najvećem broju koristili gosti s Dalekog istoka. Turista iz Japana, Kine, Južne Koreje i Tajvana ove godine nema, a to je najveća razlika ove turističke sezone u odnosu na prethodne bez korona epidemije.