ZADAR - Na ravnateljskom mjestu danas je službeno došlo do primopredaje u Specijalnoj ortopedskoj bolnici Biograd koju će iduće četiri godine voditi u svibnju izabrani Mate Kutleša. Pravnik po struci, Kutleša prelazi u biogradsku bolnicu koju je do danas vodio diplomirani ekonomist Andrija Marcelić.

A gdje će Marcelić koji u žižu javnosti dospio ne zbog gubitaka u poslovanju, nego radi odgovornosti zbog prodora koronavirusa u bolnički sustav koji je bio izvor zaraze za cijelo zadarsko područje u prvom valu? To je pitanje na koje nema odgovora iako ga je pokušalo dati Upravno vijeće na čelu s Ivanom Knezom. Međutim, jučer sazvana sjednica na kojoj je trebala obaviti službena primopredaja, otkazana je zbog pritiska Marcelićevih zaštitnika iz HDZ-a, osobito susjeda iz kvarta u kojem stanuje dojučerašnji ravnatelj.

I dok oni traže da Marcelića ostave u biogradskoj bolnici, na mjestu kojeg je ovaj sebi u sistematizaciji osigurao kao odstupnicu, struja HDZ-a koja je izabrala Kutlešu, ne želi mu ostaviti uteg oko vrata. Iako je HDZ stranka koja svoje ljude ne ostavlja na cjedilu, ima i onih HDZ-ovaca i to na vodećim pozicijama koji ne žele čuti za Andriju Marcelića.