U danu kada je PU zadarska objavila vijest o uhićenju dvojice dilera, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru javlja kako je jučer, u službi dežurstva, ispitalo privedenog 56-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

Postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak u neutvrđenom vremenu do 14. srpnja 2020. na širem zagrebačkom području, u cilju daljnje preprodaje i stjecanja nepripadne materijalne koristi, od nepoznate osobe nabavljao različite količine kokaina i heroina, najmanje 50 grama, koju je posredstvom drugih osoba prenosio na zadarsko područje i otok Murter. Drogu je potom prepakiravao u manje paketiće radi njezine daljnje preprodaje.

Osnovano se sumnja da je 26. lipnja 2020. dao uputu drugoj osobi da od nepoznate osobe u Velikoj Gorici preuzme PVC vrećice s drogom kokain (28,8 grama), s drogom heroin (53 grama) i tzv. punilo za povećanje mase (31,6 grama) koju je dovezao u mjesto pored Zadra, da bi on preuzeo navedenu drogu i punilo, te su ih zatekli policijski službenici i kod njega pronašli i oduzeli dvije digitalne vage.

Postoji osnovana sumnja da se, u cilju daljnje preprodaje i stjecanja nepripadne materijalne koristi, 1. srpnja 2020. u Zagrebu našao s drugom osobom kojoj je predao jedan smotuljak oblijepljen trakom u kojem je bila droga kokain (52,8 grama), a sve kako bi sukladno dogovoru s njim prenio navedenu drogu na otok Murter i ostavio radi daljnjeg preuzimanja.

Sucu istrage predloženo je da osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.