U novoj akciji Odjela kriminaliteta droge uhićena su dvojica Zadrana B. P. (32) i A. A. (48), policiji poznata od ranije!

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak, radi daljnje preprodaje i legalne zarade, iz država u istočnom okruženju Hrvatske nabavio veću količinu droge heroin koju je posredstvom 48-godišnjaka distribuirao niže rangiranim dilerima i konzumentima na zadarskom narkotržištu. Osnovano se sumnja da je od 20. lipnja do 14. srpnja 48-godišnjak od 32-godišnjaka preuzeo minimalno 520 grama heroina i 6 grama kokaina, tako što je u minimalno 16 navrata na različitim lokacijama u Zadru preuzimao heroin u količinama od 30 do 50 grama, a kojeg bi potom raspizavao i dalje preprodavao, otkrio je na izvanrednoj konferenciji za medije Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.

Jedan od zadarskih plavaca teško je ozlijeđen prilikom hvatanja dilera. U utorak oko 14 sati na gradskom predjelu Brodarica policajci su uočili 32-godišnjaka na motociklu u trenutku dok je 48-godišnjaku, koji se nalazio u svojem vozilu, predao paketić s heroinom. Motociklist se udaljio, a policajci su prišli vozilu 48-godišnjaka.

- On se oglušio o policijske naredbe te naglo startao u cilju bijega. Vozilom odbacuje policajca i udara u drugo policijsko vozilo s kojim mu je zapriječen bijeg, a potom na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile biva uhićen. Odmah iza toga na adresi prebivališta uhićen je i prvoosumnjičeni 32-godišnjak koji je pritom pokušao odbaciti paketić s 2 grama kokaina, istaknuo je Mršić.

Ozlijeđeni policajac zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Zadar, a na oba vozila nastala je materijalna šteta.

Naknadnom policijskom pretragom stanova kod 32-godišnjaka je pronađeno preko kilogram heroina, 32 grama kokaina, 40 grama bijele praškaste tvari za miješanje i 8.000 kuna od preprodaje droge, dok je 48-godišnjak kod sebe držao 6.5 grama heroina i 3 bočice metadonske otopine. Ukupna vrijednost oduzete droge, čija je kvaliteta među čistijima na narkotržištu, procjenjuje se na više od 450.000 kuna.

Nakon ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu sudac istrage osumnjičenim je dilerima odredio istražni zatvor. Njihovo djelovanje zasad se ne može povezati s predoziranjem 40-godišnjaka iz Nina.