Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač u novom priopćenju za medije iznosi oštru kritiku na račun izjava bivšeg zadarskog gradonačelnika i aktualnog predsjednika ŽO HDZ-a Božidara Kalmete, koji je na lokalnim izborima dobio najviše preferencijalnih glasova na listi za IX. izbornu jedinicu.

- Božidar Kalmeta u intervju Nacionalu kaže da će Plenković biti nemilosrdan kod odabira ministara jer se HDZ mora očistiti od korupcije i klijentelizma. Znači Kalmeta priznaje da u HDZ-u caruju korupcija i klijentelizam !? Ajde neka. Ko bi reći. I sad će Plenković to čistiti. A Kalmeta mu je glasnogovornik i saveznik u borbi protiv korupcije i klijentelizima!? Nadam se samo da ta borba protiv korupcije neće biti kao ona koju su Kalmeta i Livaković vodili onomad dok su vedrili i oblačili u Ministarstvu.

Nadam se i da borba protiv klijentelizma i nepotizma neće biti kao u Zadru. Recimo Kalmeti je za vrijeme gradonačelnikovanja pročelnica bila vlastita supruga, a sin mu je zaposlen u Zračnu luku i ordinira po Nadzornim odborima. Sada kada je Kalmeta postao pretorijanac u borbi protiv korupcije i klijentelizma sve će se promijeniti. Toga svega više neće biti.

Institucije su utvrdile da je Kalmeta čist ko suza, skoro pa svet. Svojevremeno je agentica PNUSKOK-a Selma Abadžić smijenjena i uhapšena zbog sumnje da je opstruirala neke od najznačajnijih istraga iz područja gospodarskog kriminala te povjerljive informacije odavala osobama iz kriminalnog miljea. Među ostalima i u HAC-u gdje je navodno osumnjičenik bio Kalmeta koji je s njom ispijao kavice. Na kraju ništa nije dokazano, onda sigurno tu ničega nije ni bilo.

Optuženici Kalmeta i Livaković nepravomoćno su oslobođeni u aferi HAC Remorker, navodi Pupić Bakrač kao i mogući sukob interesa u tom procesu, što ćemo preskočiti jer "pravo je u njihovim rukama".

Blago nama s njima, ustvrdio je županijski vijećniki Marko Pupić Bakrač. .