U točkama o gradnji i održavanju objekata i uređaja komunalne infrastrukture oporbu je zanimalo što je s projektima koji su dugo na čekanju, kao i "vječnim" problemima s rupama na cestama, održavanjem zelenila, rasvjetom... Iako je dojam javnosti drugačiji, pročelnik Darko Kasap zadovoljan je postupanjem koncesionara, jer se radovi kvalitetno odrađuju, a u ulicama koje se stalno rade, poput Ulice Mihovila Pavlinovića, razlog je zastarjela komunalna infrastruktura. Kad se ona obnovi, cijela prometnica presvući će se u cijelosti asfaltnim slojem.

Ivan Matešić (SDP) rekao je kako je pohvalno što se značajna sredstva ulažu na Stanovima, koji su bili zapušteni, ali takve sreće nisu u drugim četvrtima.

- Značajno se ulaže tamo odakle je gradonačelnik. Možemo se prisjetiti i razdoblja ulaganja u Arbanase. Bilo bi idealno kad bi u svakom ciklusu gradonačelnik dolazio iz drugog kvarta pa da se i drugi kvartovi urede, rekao je Matešić.

Umjesto Kasapa ili Dukića odgovorio je Duško Vuković:

- Ne sjećate se da je u programima Garda Put Stanova bio već sedam godina nominiran za izgradnju i rekonstrukciju ceste. To što ste iznijeli je proizvoljna tvrdnja.

Pročelnik Kasap je najavio kako bi napokon trebao biti realiziran i spoj Puta Biliga s Ulicom Hrvatskog sabora. Projekt financiraju Hrvatske ceste, ali grad treba izvlastiti još dvije čestice, što je pred realizacijom.