Prvog dana stupanja na snagu nove mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite na zadarskim ulicama primjetan je veći broj građana sa zaštitnim maskama na licu. S njima je u "đir" izašla i postrojba civilne zaštite, a kako doznajemo od načelnika gradskog Stožera Ante Babića, većina Zadrana i njihovih gostiju prihvatila je ovu obvezu koja se odnosi na sve prisutne u trgovinama, kao i na djelatnike u ugostiteljskim objektima.

- U par navrata dogodilo se da netko od kupaca nije nosio masku, najčešće zato što kupnju nisu planirali. Prihvatili su upozorenje i nije bilo neugodnih situacija. Epidemiološka situacija u Zadru je dobra upravo zahvaljujući građanima koji se od početka epidemije ponašaju odgovorno i savjesno, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra. 

Sankcije za nenošenje maske nisu propisane, no šef Nacionalnog stožera Davor Božinović nije isključio uvođenje kazni, izražavajući ipak nadu kako za to neće biti potrebe. Kao i Božinović i Babić ističe kako sankcije nisu smisao ove mjere, već smanjenje broja oboljelih od Covida-19, u čemu vjeruje da će nošenje maski pridonijeti.