Gradski SDP predstavio je danas novo, pomlađeno vodstvo na čelu s Danielom Radetom, koji se svojim stranačkim kolegama zahvalio na ukazanom povjerenju.

- Od danas tražimo povjerenje sugrađana. Očekuju nas lokalni izbori koji najviše utječu na živote Zadrana. Vlast nije spremna dati sve odgovore za koronakrizu, gradski proračun je već sada na aparatima, a pred nama je puno izazova, istaknuo je Radeta dodajući kako su još jučer krenuli u razgovore s potencijalnim partnerima za lokalne izbore 2021. godine.

Njihova imena zasad nije htio otkrivati:

- Pregovaramo sa svima koji su protiv HDZ-a. Iznenadit ćete se, znakovito je poručio Radeta.

Predsjednik zadarskog SDP-a na današnjoj je konferenciji za medije, koju je moderirao predsjednik Izborne komisije Jure Zubčić, predstavio pet ključnih problema s kojima će se baviti novo vodstvo.

- Najveći je prostorno planiranje, vidimo kakav se kriminal događa u građevinskom sektoru. Drugi problem su prometna rješenja. Sreća u nesreći je da turista nema, pa nemamo ni problema s parkingom, ali zamislite ovu situaciju sljedeće godine. Treći problem je turizam, zna se tko je direktor Turističke zajednice Grada Zadra (Mario Paleka op.a.) i kako se ponaša. Postavlja se pitanje što on zadnjih mjeseci radi. Od organiziranih događanja imamo jedino pireve, istaknuo je Radeta.

Četvrti problem, prema njemu, predstavljaju gradska poduzeća kao "leglo kriminala i nepotizma", a peti se odnosi na zanemarenost mjesnih odbora, posebno onih na otocima.

Sa svega 39 godina Erol Gaši najstariji je član novog vodstva SDP-a.

- To dovoljno govori o pomlađivanju ekipe koja će sve svoje snage iz dana u dan usmjeravati na bavljenje problemima naših sugrađana. Grad Zadar mora imati više novca za izgradnju škola i vrtića, rješavanje smrada na Smiljevcu, a manje za slijevanje milijuna u sportske klubove, poručio je među ostalim Gaši kao novoizabrani potpredsjednik.

Drugi potpredsjednik zadarskog SDP-a je Nino Mrčela koji je u prostorijama na Trgu pet bunara poručio kako "Zadar žudi za promjenama" te kao primjer "nespremnosti zadarskog HDZ-a za koronakrizu" istaknuo već sada premašene procjene iz rebalansa proračuna, koji je sutra na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća.