Početkom ovog tjedna počeli su radovi na uređenju početka Ulice bedema zadarskog pobuna koja je dio EU projekta prenamjene Muraja u šetnicu.

Ulica je prevorena u gradilište i ona više nikada neće biti prometnica nego dio šetnice kojom će biti dopušten promet samo za korisnike. A to su oni koji parkiraju u gradskoj garaži te za MAS, Narodni list i ostale.

Dok traju radovi, građani su ostali bez više od 10 parkirnih mjesta koja zauvijek nestaju, a gradske vlasti bez privilegiranog parkiranja. Naime, gradonačelnik i njegovi zamjenici, pročelnici te bivši pripadnici gradske vlasti i ostali koji imaju daljinski za  rampu gradske garaže, do tamo više ne mogu. Od pročelnika za EU fondove Šime Erlića doznali smo kako je vozni park Grada Zadar, što uključuje i službeno vozilo gradonačelnika, premješteno na parking u Jazinama, na Đil.

Pročelnicima je savjetovano da kupe mjesečne karte, ako ne žele plaćati 10 i 12 kuna po satu tijekom ova dva ljetna mjeseca. Jer, do gradske garaže neće se moći do rujna, koliko su u planu radovi na tom dijelu gradilišta. Ulica bedema zadarskih pobuna od raskrižja, gdje je postavljen ograda, bit će presvučena dekorativnim betonom a sa strane će se postaviti kameni nogostup kao i duž cijelog Muraja