Dok traju završni građevinski radovi na Centru Mocire Grad Zadar objavio je prethodno savjetovanje s gospodarskim subjektima zainteresiranima za njegovo opremanje. U uređenje prostora, a radi se o namještaju i opremi za Dječji vrtić „Latica" i Osnovnu školu „Voštarnica" za djecu s posebnim potrebama u sklopu objekta, Grad će uložiti blizu šest milijuna kuna.

Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima provodi se kako bi svi zainteresirani gospodarski subjekti mogli dostaviti eventualne primjedbe i prijedloge. Ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 4.607.335 kn bez PDV-a, no natječaj je razdvojen u 10 grupa pa će ponuđači moći davati zasebne ponude za svaku od njih - dječji namještaj i oprema za školu i vrtić, dječja didaktička oprema, inventar i aparati, multimedijska oprema, opremanje priručne kuhinje...

U natječajnoj dokumentaciji ističe se kako sav namještaj i mobilijar mora biti visoke kvalitete koja osigurava trajnost, funkcionalnost i sigurnost u korištenju.

- Predmet ove nabave je specifičan po izradi i prilagodbi i uporabi, pa je Naručitelju od izuzetne važnosti da oprema bude izdržljiva i sigurna za korištenje. Sve stavke podrazumijevaju dobavu, dopremu na lokaciju, sklapanje proizvoda, smještanje i ugradnju na točnu poziciju predviđenu projektom, sve do potpune funkcionalnosti, navode iz grada Zadra.

Uz standardni namještaj iz natječaja je vidljivo kako će dvorana uz standardne ljestve, gimnastičke i atletičarske sprave imati koš, opremu za odbojku, stolni tenis, badminton i sl., trim kabinet terapijsku njihaljku... Djeca s posebnim potrebama, već sada je vidljivo, imat će napokon uvjete primjerene 21. stoljeću.