Zbog povećanog broja oboljelih telefoni ne prestaju zvoniti ni Stožeru civilne zaštite Grada Zadra.

- Imamo postrojbu koja će ići u kontrolu, sukladno dogovoru sa županijskim i nacionalnim stožerom. Nije na nama da donosimo odluke, već dajemo sugestije sukladno stanju na terenu, te provodimo ono što donesu oni iznad nas. To je inače obrnuti redoslijed od onoga koji je propisan Zakonom o stožerima. Kad se dogodi poplava ili požar, uvijek sve počiva od niže razine, pa se po potrebi aktiviraju drugi stožeri, rekao nam je načelnik gradskog Stožera, dogradonačelnik Ante Babić, dodajući kako su u stalnoj komunikaciji s predstavnicima drugih stožera, a zovu ih i zabrinuti građani.

Nakon otkrića novog žarišta u Zadru Babić smatra kako bi trebalo zabraniti svadbene svečanosti kao i rad noćnih klubova.

- Tu dolazi do neposrednog kontakta, koji je jako teško spriječiti, dok okupljanja na terasama kafića još mogu funkcionirati. Nažalost, događaju se ta žarišta, a zdravlje bi trebalo biti na prvom mjestu. Takav prijedlog Nacionalnom stožeru nije samo od nas došao, s brojnih strana ljudi im predlažu ono što misle da bi bilo najbolje. Teško je pomiriti jedno i drugo. Sezona nam je na nekih 30-ak % u odnosu na lani. S jedne strane, moramo živjeti, a s druge očuvati zdravlje. No, protivnik sam toga da se apsolutno sve zatvori i bude lockdown kakav je bio ranije, istaknuo je Babić dodajući kako je ovaj slučaj pokazao da se u jednom danu situacija s koronavirusom može promijeniti.