Nasadi su se pohvalili s uređenjem Obale kneza Domagoja, ali su se bez obzira na struku, obistinila predviđanja Puntamičana.

More je uradilo svoje i betonske ploče pretvorilo u zemljane. Sve sadnice su otporne na posolicu i jako sunce, pa će se savršeno uklopiti u novu šetnicu i omiljenom kupalištu podariti potpuno novi izgled, najavili su iz Nasada. I bili su u pravu. Novi izgled je jučer snimljen u našoj foto-inspekciji.

Kupalište na Puntamici, kojeg neki još nazvaju i Barakuda, zapravo je plaža koju održava Grad Zadar. Pred kraj prošlog tjedna dobili smo primjedbu jedne sugrađanke o neprimjerenoj količini opušaka na dijelu plaže prepune kupača. Naravno, da je među njima jako puno onih koji ih ostavljaju i kojima ne smeta smrad nikotina dok leže na plaži. Na jednoj maloj gradskoj plažici jučer je osvanula poruka "ne pretvaraj plažu u svoju pepeljaru", ali ta ružna navika teško je iskorjenjiva kod pušača. Pitanje je je li i tko čisti plažu na Puntamici, kojeg smo proslijedili nadležnimja u Gradu Zadru.

Čišćenje plaža u turističkoj sezoni kao i održavanje čistoće javnih površina povjereno je TD "Čistoći" . Za Ručno čišćenje plaža, ravnanje šljunka, čišćenje ulaznih rampi u razdoblju od 15.05 do 15.09. a u vremenu od 7-21 sat, osigurana su sredstva Programom održavanja komunalne infrastrukture za 2020. godinu u iznosu od 170.800 kuna, odgovor je kojeg smo dobili od pročelnika Robertina Dujele. On je primjedbu građana o opušcima proslijedio Čistoći. No, na pitanje zbog čega Grad ne daje plaže u koncesije gdje bi bi se koncesionar brinuo o održavanju plaže, uz naravno, svoj ugostiteljski interes, nismo dobili odgovor. Plaža Kolovare koju je u koncesiju dobio Grad Zadar pa predao u ruke Obali i lučicama, primjer su gradske politike prema plažama.